Årets klubbmästerskap i hoppning avgjordes i bästa tänkbara väder; omkring 20 grader, mulet och några regnstänk. Så skönt, med tanke på den högsommarvärme vi haft senaste veckorna!

KM i hoppning rids enligt bedömning ”A:inverkan” vilket innebär att ekipaget rider en vanlig bedömning A under tiden som de blir bedömda av domare efter inverkansprotokoll. Ryttaren med minst antal fel vinner. Skulle ryttare få samma antal fel skiljs placeringen med hjälp av inverkanspoängen. Ekipaget bedöms efter inverkansprotokollet samt att ekipaget kan få avdrag för ryttarens uppträdande.

Inverkansprotokollets punkter:

  • ekipagets tempo, rytm och balans och vägval
  • kommunikation via ryttarens hjälper
  • ryttarens sits, överlivets position, händernas position och skänkelns position.

Sjutton ekipage kom till start varav åtta ponnyekipage. Ryttarna kunde välja vilken höjd de ville hoppa. Idag varierade höjden mellan 40 och 70 centimeter. Banbyggare och eldsjälen Ewa Sturk hade som vanligt skapat en inbjudande bana. Inverkansdomare var Ragna Erlandsson, som till vardags är en av ridskolans ridlärare.

Ryttarna bjöd över lag på fina ritter. Nio ekipage var felfria och fick var sin ”clear round” rosett. Alla ekipage fick också var sitt inverkansprotokoll med sig hem, och de flesta hade säkert poäng de kan vara nöjda med!

Vann gjorde Greta Berndolf på Bonfire Flame ”Bonnie”. Hon blev klubbmästare för lektionshästar.
På andra plats kom Elvira Vasseur på Träfallets Kiwi. Hon blev klubbmästare för lektionsponny.
På delad tredjeplats kom Pia Stahre på Bamse och Sara Fagermo på Bonnie.
På femte plats, sista rosetten i klassen, gick till Matilda Knutson på Spike.
Klubbmästare för privathäst blev Josefin Wikström Selking på Lucky Luke.

Klubbmästare för privatponny blev Molly Klyvare på Johnny.
Molly vann också vandringspriset till Christel Nordlings minne. Detta pris delas ut till den som hade högst stilpoäng av alla deltagare, oavsett antalet fel i övrigt. Priset delades ut av Christels pappa Jörgen.

Jenny ansvarade som vanligt i caféet och bjöd på en massa gott, idag med hjälp av Anna. Lagom till att tävlingen avslutades kom solen fram igen och högsommarvärmen var tillbaka!