Våra arbetskamrater på Bogesunds gård och ridskola

På Bogesunds gård och ridskola finns, förutom familjen Haraldsson, en mängd ambitiösa och kunniga personer som vet allt om hästar, hästskötsel och ridning. Här presenterar vi dem lite närmare.

Kjell och Lena Haraldsson

Kjell och Lena Haraldsson

Bor på gården och startade verksamheten. Båda ha gedigen lantbruksutbildning och lång erfarenhet av såväl lantbruk som husdjur.

Josefin Haraldsson

Josefin Haraldsson Laaksonen

Josefin tog över verksamheten och startade Bogesunds gård och ridskola AB i mars 2022. Josefin  bor på Bogesund med Micke och sönerna Markus och Fredrik. Hon har ridledare-, barnledare och lantbruksutbildning.

Ragna Erlandsson

Ragna är ridinstruktör, hästutbildare och C-tränare i hoppning.

Ewa Stark

Ewa Sturk

Brevbärare som även är en duktig ridlärare. Hoppdomare, orienterare mm. mm.

Eva Lemón Rosengren

Eva är hästarnas hovslagare. Hon arbetade tidigare som jockey och har ett sto som ska bli dressyrstjärna. Resten av tiden går till familjen.

Julia Pettersson

Julia har sin och systern Filippas dressyrhäst Federation i privatstallet Texas men har ridit på Bogesund sedan knatteridningen. Julia har ponnylektioner och jobbar på kvällar i stallet parallellt med sin polisutbildning.

Johanna Hermansson

Johanna Hermansson (tidigare Blomdahl)

Hippolog med examen som även jobbar hos Maria. Har lektioner tre dagar i veckan på alla nivåer för alla åldrar. Även specialgrupper i dressyr och hoppning.

Penny Cox

Arbetar och håller ordning i stallet och på oss… Ser till att vi håller engelskakunskaperna levande

Maria Holmqvist

Maria tränar både hästarna, övriga instruktörer och privatryttare. Maria är examinerad hippolog, B-tränare, dressyrdomare och framgångsrik dressyrryttare. Förutom arbetet på ridskolan har hon en gård i Rånäs med egna hästar samt tränar många tävlingsekipage.
Läs mer på www.mariaholmqvist.se.

Beatrice Matsson

Jag har arbetat som ridlärare sedan år 2015 och började arbeta på Bogesunds Ridskola under 2019. Under 2020 studerar jag till Svensk ridlärare level 1. Jag är diplomerad hästskötare och har läst hästkunskap på Strömsholm. Jag arbetar tidvis som beriden skyttesoldat på Försvarsmakten vilket bl.a. innebär att ni kan få se mig rida i vaktparaderna ibland. Jag har ridlektioner på lördags eftermiddagar. På övrig tid arbetar jag som jurist och rider mina två medryttarhästar. På bilden ser ni mig och Colin under den regniga hösten 2019.