Ponnyridning för barn

Ponnylektioner ges på alla nivåer. I ponnyverksamheten arbetar vi för barnens trygghet med hästen, därför sätter vi säkerhet och hästkunskap i fokus. Utbildningen är upplagd efter Svenska ridsportförbundets barnmärken som eleverna får möjlighet att köpa i slutet av varje termin. Specialgrupper finns i både dressyr och hoppning, för dig som vill satsa på tävling.

 

Grundkurs barn, nybörjare, 60 min

Grundkursen är första steget i ridutbildningen och ges till barn från sex år. Gruppen har  två instruktörer samt någon medhjälpare. Eleverna delas upp i två grupper där den ena gruppen är uppsutten antingen på ridbanan eller i naturen. Den andra är avsutten i stallet med hästarna eller i teorilokalen. Efter halva lektionen byter grupperna med varandra. Två gånger per termin har hela gruppen avsutten hästkunskap.

Grundkurs barn, fortsättning, 60 min

Samma lektionsupplägg som nybörjarkursen med utveckling och repetition både i ridning och hästhantering. Ibland rider hela gruppen ihop och då gör alla i ordning sin häst vilket får ta den tid som krävs. Vi fortsätter med sista barnmärket och börjar jobba lite med Ryttarmärke 1.

Ponnyspecial, 60 min

En del av lektionen är avsutten antingen i början för att sadla och tränsa hästen eller i slutet för att sköta om hästen. Utbildningsplanen är att följa Svenska Ridsportförbundets Ryttarmärken med målet att klara Märke 1. Två lektioner per termin avsätts till hästkunskap.

Ponny, 60 min

Eleven gör i ordning hästen före och efter lektion. Utbildning sker enligt ryttarmärken. Två teoripass och två hopplektioner med förberedande hoppning lektionen innan, ingår i undervisningen.

Tänk på att alltid ta hand om hästen och ge den de bästa förutsättningarna att hålla hälsan.

Vill du veta mer om vår barnridning i Vaxholm är du välkommen att kontakt oss.

Ponnygrupp
Ponnygrupp